Bij de ons kun je ook boerengolf of zeskamp spelen. Leuk als bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest.

 

Boerengolf

Boerengolf lijkt op het ‘chique’ golf in de zin dat de spelers een bal met behulp van een club met zo min mogelijk slagen in de volgende hole moeten zien te krijgen. Daarmee is het dan ook gedaan met de gelijkenis.

De boerengolfbal heeft een doorsnede van zo’n 16 centimeter, de club is een bezemsteel met onderaan een klomp, de put een emmer in de grond met daarnaast een paal. Gespeeld wordt op een of meerdere weilanden of akkers bij een boerderij, waar spelers bijvoorbeeld koeien, sloten of schrikdraad kunnen tegenkomen.Afhankelijk van de grootte van het speelveld zijn er acht tot vijftien holes. Die liggen 50 tot 200 meter uit elkaar.

Op de baan spelen individuele spelers of twee groepen tegen elkaar. Binnen een groep slaat men om de beurt. Eerst slaat groep 1 de bal van het afslagpunt, vervolgens groep 2. De bal die het verst van de put verwijderd is, moet het eerste worden geslagen.

Zo lopen de beide groepen gedurende het spel gezamenlijk langs de holes. Een hole is gemaakt als de bal in de emmer is geslagen. Vervolgens wordt de bal eruit gehaald en richting de volgende hole geslagen.

De groep of speler met het minste aantal slagen heeft gewonnen.

Boeren zeskamp

volgt nog..

 

Interesse? Neem contact met ons op.