In de Wijkermeerpolder van Beverwijk telen wij hele jaar rond heerlijke biologische seizoensgroenten, op de ouderwetse manier in de volle grond. Om de grond extra vruchtbaar te maken wordt er natuurlijke compost in verwerkt, daarnaast worden er groenbemestingzaden in gezaaid (plant ter verbetering van de bodemstructuur en voedingswaarde). Het toepassen van een ruime vruchtwisseling en laten rusten van akkers zorgen ervoor dat onze tuin zich op een natuurlijke wijze hersteld.

Om de tuin zo veel mogelijk te beschermen tegen ziektes en plagen wordt er gebruik gemaakt van de natuurlijke vijanden als de vogel (insecten/slakken eters) en het lieveheersbeestje ( lieveheersbeestjes eten ca 100 luizen per dag). Door het ‘verwelkomen’ van deze dieren is de tuin meer en meer op weg naar een gewenst natuurlijke evenwicht.

Vruchtbare grond

De volle smaak van onze producten is vooral te wijten aan de (zware) kleigrond. Onder dit stevige pakket klei ligt prachtige zandgrond, deze halen we naar boven voor de teelt van bijvoorbeeld aardbeien, bladgewassen en wortelgewassen.

De Kas

Wij telenhet hele jaar rond de 50 soorten groenten en fruit. Om het seizoen te verlengen wordt er gebruik  gemaakt van 2 tunnelkassen.

Ideaal voor bijvoorbeeld sla soorten en spinazie in het voorjaar, komkommers en tomaten in de zomer, Broccoli en bloemkool in het najaar knoflook pastinaak, wortelpeterselie, knolselderij in de winter.