Knolselderij soep met kip

Knolselderij soep met kip

posted in: Recepten | 0

Voor 4 personen

Nodig

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 knolselderij, in blokjes en groen bewaard
  • 1 ½ liter kippenbouillon
  • 2 kipfilets (ca. 350 gram)
  • 150 ml. (slag)room
  • nootmuskaat (versgeraspt)

Bereiden

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui. Bak de knolselderij 5 minuten mee zonder hem te laten kleuren. Schenk de bouillon in de pan, voeg de kipfilets toe en breng de bouillon aan de kook. Kook de kipfilets in ca. 15 minuten zachtjes gaar. Haal daarna de kipfilets uit de pan en pureer de soep met een staafmixer.

Verdeel de kipfilet met een vork in stukjes en voeg de kip weer aan de soep toe. Schenk de slagroom in de pan en breng de soep op smaak met zout en peper. Verwarm de soep nog 5 minuten zonder hem te laten koken.

Schep de knolselderijsoep in 4 kommen, bestrooi met een snufje (versgeraspte) nootmuskaat en garneer met knolselderijgroen. Smakelijk!

Tip

Om de knolselderij makkelijker te schillen, snijd je hem eerst in dikke plakken en verwijder je daarna pas de schil.



We zijn benieuwd naar jouw mening! Plaats een reactie!

Opzoek naar een lekker recept? Klik hier
Aanmelden voor een groenten abonnement

Leave a Reply