Ingrediënten: per 500 gram snijbiet een flinke hand rucola. Twee eetlepels olijfolie. Zeezout en peper naar smaak.
Verwijder na het wassen de stelen van de snijbiet. Verhit de olie in een koekenpan. Roerbak de stelen van de snijbiet kort en stoof ze vervolgens bijna gaar in hun eigen vocht. Voeg de bladeren toe en roerbak het geheel nog even. Op het laatste moment de rucola toevoegen en nog even een minuut mee roerbakken. Breng op smaak met zout en peper.
Variant; gebruik i.p.v. snijbiet eens wilde spinazie. Ook lekker: strooi er wat geroosterde pijnboompitten over. Wil je een stevigere maaltijd op tafel zetten voeg dan witte bonen en blokjes verse tomaten toe.
We zijn benieuwd naar jouw mening! Plaats een reactie!
Opzoek naar een lekker recept? Klik hierAanmelden voor een groenten abonnement
One Response
De Oude Boerderij
Hoi Astrid, dat klinkt goed! Dat ga ik zeker eens proberen. Bedankt voor je recept en mocht je nog meer lekkere tips hebben, dan horen we het natuurlijk graag! Groet Bart